Bitcoin fogadás- összegzés - Fogadások

Bitcoin fogadás

 

Sportfogadás az interneten
Bónusz legfeljebb:
35 000 HUF-ig
100% bónusz
+4000 Free Bet
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
Üdvözlő csomag
+ 200 ingyenes pörgetés
100% bónusz:
35 000 HUF-ig
Üdvözlő csomag
100% bónusz:
35 000 HUF-ig
Üdvözlő csomag
Bónusz legfeljebb::
150,000 Ft
+200 IP

Az egyik legújabb és legizgalmasabb fizetési rendszer, a Bitcoin már néhány éve a címlapokra került. Ez a kriptopénz az elmúlt három-négy évben robbant be népszerűségében, és ma már széles körben elfgadott fizeteszköz.

Ugyanez igaz az online sportfogadási iparágra is, számos szerencsejátékos weboldal elfogadja a Bitcoint, mint legitim banki lehetőséget. Ez pedig a bitcoin fogadás népszerűségének növekedéséhez és a bitcoin pénz fogadás lehetőségét biztosító oldalak számának növekedéséhez vezetett, és sok leendő szerencsejátékos érdeklődik a kriptovaluta iránt. Ezt szem előtt tartva foglalkozunk mindennel, amit a Bitcoin online szerencsejáték céljára történő használatáról tudni kell, betekintést nyújtva ennek az új fizetési módnak a jó és rossz aspektusaiba.

Bitcoin fogadás – számlanyitás?

Más fizetési szolgáltatásoktól eltérően a Bitcoinban nincsenek klasszikus értelemben vett számlák. Ehelyett a felhasználók pénztárcákat hoznak létre, amelyekben tárolhatják és mozgathatják Bitcoinjaikat. Ezek a tárcák a blokkláncrendszer részét képezik, de az átlagos felhasználóknak inkább harmadik fél által nyújtott szolgáltatások biztosítanak némi kényelmet. A Bitcoin-tárcát két karaktersor jellemzi – egy nyilvános cím és egy privát kulcs. A nyilvános cím az, ami azonosítja az adott tárcát, és legfeljebb 35 alfanumerikus karakterből áll. A privát kulcs jelszóként szolgál, innen a „privát” elnevezés. Ez egy egyedi karaktersorozat, amely egy adott pénztárcára jellemző. A tárca privát kulcsához való hozzáféréssel teljes mértékben ellenőrizheted a tárcád, és tranzakciókat küldhetsz. Nagyon fontos azonban, hogy ne csak megjegyezd, de leírva is tárold valahol, lehetőelg ne a számítógépeden. Természetesen te is biztos tudod, hogy soha ne add ki a privát kulcsodat senkinek, mert ezzel teljes irányítást kapnak a pénztárcád felett, és lehetőségük van arra, hogy leszívják az egyenlegedet.

Bitcoin fogadás – egyenleg felöltése

Ha már minden alapbeállítást elvégeztél – tehát a bitcoin fizetés és fogadás be van állítva, akkor a kedvenc fogadási oldaladon megpróbálhatsz befizetést kezdeményezni. Ehhez ismerned kell a sportfogadás oldal nyilvános címét. Ez lehet egy szövegrészlet formájában, vagy QR-kód is amelyet okostelefonoddal beolvashatsz. Nagyon fontos, hogy az utolsó betűig helyesen add meg a nyilvános címet. Bármilyen hiba azt eredményezi, hogy más címre küldi a pénzt, és az elveszik. Természetesen a Bitcoin magyar sportfogadók számára is valid opció. A befizetéshez szükséges adatokat egyébként a sportfogadas oldalon is megtalálod.

Miután elküldted a befizetést, az elvileg néhány percen belül jóváhagyásra kerül, miután azt ellenőrizték és rögzítették a blokkláncban. Amit érdemes szem előtt tartanod, az az adott napszakra vonatkozó árfolyam, és az, hogy a sportfogadás milyen árfolyamot vesz figyelembe, amikor a Bitcoinodat hagyományos valutára váltod.

Bitcoin fogadás – kifizetések kérése

A Bitcoin használatával történő kivonás folyamata alig különbözik a befizetéstől. Ha úgy gondolod, hogy eleget nyertél, vagy egyenlőre befejezted a fogadások elhelyezését, a Pénztár oldalra léphetsz, és kiválaszthatod a Bitcoin opciót a kifizetéshez. Ott meg kell adnod a saját nyilvános címedet az űrlapon, és meg kell erősítened a készpénzfelvételi összeget.

Miután kitöltötted a kérést, az oldalnak szüksége lesz egy kis időre, hogy átnézze azt, és amikor ez a folyamat befejeződött, kiadják a kifizetést. Az elszámolás néhány percet vesz igénybe, és máris visszakaphatod a pénztárcádba a készpénzedet.

A Bitcoin előnyei

A Bitcoin játékok és fogadások során való felhasználásának alapjai után érdemes visszatekinteni, és megnézni, hogy a szolgáltatás mely aspektusai jelentenek előnyt vagy hátrányt a felhasználók számára. Az alábbiakban felvázoltuk azokat a jellemzőket, amelyeket biztosan értékelni fogsz, ha egyszer elkezded használni a szolgáltatást.

Gyorsaság

Mindenekelőtt a tranzakciók sebességével kell foglalkozni. A Bitcoin a világon az egyik leggyorsabb fizetési sebességgel rendelkezik, legalábbis a hagyományosabb banki megoldásokhoz képest. Egy Bitcoin-blokkot 10 percenként bányásznak ki, és minden egyes alkalommal számos tranzakciót tisztáznak. Egy átlagos napon nem tart tovább 15 percnél, amíg a befizetésed átmegy. Bár lehet azzal érvelni, hogy más fizetési módok, például a hitelkártyák azonnali befizetést kínálnak, ez csak féligazság. Egy hitelkártyás tranzakció feldolgozása a címzett számára akár több munkanapot is igénybe vehet, amit a saját bőrünkön tapasztalhatunk, amikor bankkártyás kifizetéssel váltjuk be a nyereményünket. A Bitcoin esetében hihetetlenül gyors, valós idejű befizetésekre és kifizetésekre számíthatsz.

Biztonság és privacy

Egy másik szempont, amit figyelembe kell venni, a Bitcoin által kiterjesztett anonimitás és védelem. Mivel a kriptovaluták teljesen elkülönülnek a hagyományos banki infrastruktúrától, soha senki nem tudja, hogy kié a tárca, hacsak ezt a tulajdonos nem teszi kifejezetten egyértelművé. Ezért nem kell aggódnod amiatt, hogy a sportfogadó, vagy bárki más hozzáférhet az adataihoz. Egyszerűen nincs lehetőségük arra, hogy megszerezzék ezeket az adatokat. Ráadásul a blokklánc technológia decentralizált jellege biztosítja, hogy senki sem tudja egyszerűen ellopni a pénzed. A blokkláncot több százezer számítógépen tárolják szerte a világon, és még ha néhányan le is kapcsolnak a hálózatról, a többiek akkor is ugyanazt az elosztott főkönyvet viselik. Ez azt jelenti, hogy pénzeszközeid biztonságban vannak, amíg a privát kulcsod biztonságban tartod.

A Bitcoin hátrányai

Míg van néhány nagyon jelentős előnye a Bitcoin használatának, becsapnánk magunkat, ha azt mondanánk, hogy problémamentes. Valójában van néhány nagyon jelentős hátránya ennek a fizetési megoldásnak, és ezek többségét az alábbiakban ismertetjük.

Az első és leggyakoribb probléma, ami a felhasználóknak a Bitcoinnal kapcsolatban felmerül, hogy egyáltalán nincs ügyfélszolgálat a platform használatakor. Ahogy fentebb említettük, a Bitcoin egy decentralizált termék, és nincs egyetlen személy, aki segíthetne, ha a dolgok rosszul mennek. Ha valamit nem értesz, mindig vannak közösségi fórumok és útmutatók, amelyeket elolvashatsz, de a komolyabb problémák gyakorlatilag megoldhatatlanok. Például a blokkláncon végrehajtott tranzakciók véglegesek, és nincs lehetőséged visszakövetelni a pénzedet az elküldés után, hacsak a címzett nem lesz olyan kedves, hogy visszaadja azt. A 30 számjegyű hosszú karaktersoroknál mindig fennáll a lehetősége annak, hogy rossz gombot nyomsz meg a billentyűzeten, és olyasvalakinek küldöd a BTC-d, akit nem ismersz.

Ráadásul a Bitcoin nem elég egyszerű ahhoz, hogy egyszerűen csak kiválaszd és használd anélkül, hogy utánaolvasnál a működésének. Bár számos harmadik féltől származó szolgáltatás megpróbálta egyszerűsíteni a folyamatot, a platform túlságosan különbözik minden más általunk ismert szolgáltatástól ahhoz, hogy már az első pillanattól kezdve boldoguljon vele az átlagos felhasználó. A tanulási görbe valós, és esélyes, hogy amikor először kezdesz bele a kriptovalutákba, akkor biztosan nehézségeket fogsz tapasztalni.

Aztán ott van a lebegő érték kérdése. A Bitcoin értékét teljes mértékben a szabad piac határozza meg, és az néhány nap vagy akár néhány óra alatt drámaian megváltozhat. Például 2017 decemberében a Bitcoin értéke alig 20 000 dolláron tetőzött, majd ezt követően gyors csökkenés következett be, és ennek kevesebb mint a felére esett vissza. Jelen íráskor egyetlen Bitcoin értéke valamivel 38 ezer dollár felett van. Ez még egy extra rizikót ad hozzá az amúgy sem kockázatmentes bitcoin fogadás során történő felhasználásához.

Bitcoin fogadás- összegzés

A Bitcoin sportfogadás egy teljesen korrekt lehetőség, ha úgy szeretnél fogadni, hogy a hagyományos banki rendszereken kívül helyezkedsz el. Sok helyen elfogadják már úgy ezt a kriptovalutát, hogy a sportfogadás bónusz is érvényes rá. Érdemes lehet alternatívaként alkalmazni a bitcoin fogadás lehetőségét.

 

5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100 EUR