Legális Fogadóirodák Magyarországon 2023 - Fogadások

Legális Fogadóirodák Magyarországon 2023

Ismerkedj meg a legális fogadóirodákkal

A fogadás, a sportfogadás szinte egyidős az emberiség történelmével. A fogadóirodák többezer éve várják ügyfeleiket, akik különböző módszerekkel próbálják meg eltalálni egy-egy esemény végkimenetelét. Ez a módszer lehet akár a madarak röptének megfigyelése vagy a kávézacc bizonyos irányba való szitálgatása is, de a legális fogadóirodák mai játékosai azért inkább statisztikai elemzéseket és különböző, lehetőleg hiteles forrásból származó információkat szoktak használni erre a célra.

Sportfogadás az interneten
Bónusz legfeljebb:
35 000 HUF-ig
100% bónusz
+4000 Free Bet
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
Üdvözlő csomag
+ 200 ingyenes pörgetés
100% bónusz:
35 000 HUF-ig
Üdvözlő csomag
100% bónusz:
35 000 HUF-ig
Üdvözlő csomag
Bónusz legfeljebb::
150,000 Ft
+200 IP

Magyarországon a sportfogadás sokak számára évtizedeken keresztül a totójátékot jelentette, de előbb a tippmix, majd az internet megjelenésével és elterjedésével a totó veszített a népszerűségéből. Ahogy a legális fogadóirodák is egyre inkább átkerültek az online térbe, egyre több emberhez jutottak el a különféle sportok és az ezekhez kapcsolódó különféle fogadási piacok.

A felületes szemlélőnek első pillantásra úgy tűnhet, mintha Magyarországon az internetes sportfogadás nem lenne legális. Erről természetesen szó sincs, hiszen ez élesen ellenkezne az Európai Unió szellemiségével – amint ezt 2018-ban előbb az Európai Unió Bírósága, majd a magyar Kúria is megállapította. Tehát Magyarországról minden nemzetközi engedéllyel rendelkező fogadóiroda legálisan elérhető (a tüköroldalak és alternatív linkek már a múlt ködébe vesznek), mindössze annyira kell odafigyelned, hogy ha nem az egyetlen olyan fogadóirodánál szerzel nyereményt, amely a tevékenységéhez Magyarország engedélyét élvezi, akkor a nyereményed adóköteles, fel kell tüntetned az adóbevallásodban, és adót is kell fizetned utána.

Akkor elvileg minden fogadóiroda, amit az interneten látunk, legális? Sajnos nem. Az illegális fogadóirodák nem tűntek el az internet megjelenésével, csak áthelyeződtek az online térbe, de továbbra is tanácsos óvakodni az igénybevételüktől.

Hogyan tudod megállapítani, hogy egy fogadóiroda legális-e?

Lássuk, miben különböznek egymástól az illegális és a legális fogadóirodák.

Az első és legfontosabb különbség természetesen az engedélyek megléte. A legális fogadóirodák veszik maguknak a fáradságot, és beszerzik a szükséges engedélyeket. Ezek közé tartozik valamelyik elismert szerencsejáték- felügyelet, péládul a curacaói vagy a máltai szerencsejáték-felügyelet engedélye. 

Mivel ezeket az engedélyeket nem annyira könnyű megszerezni, a fogadóirodák általában büszkén fel is tüntetik honlapjukon a meglétüket, általában a láblécben. Ha egy honlapon nem találsz ilyen engedélyre való utalást, onnan javasoljuk, hogy szélsebesen menekülj! Legörgetni és ellenőrizni egyetlen pillanat, de nagyon sok bosszúságot takaríthatsz meg magadnak.

A másik, ami megkülönbözteti a legális fogadóirodákat az illegálisaktól, az a játékosok tisztelete. A legális fogadóirodák feltétlenül feltűntetik az oldalukon, hogy hol, kitől kérhetsz segítséget, ha úgy érzed, hogy a sportfogadás, a szerencsejáték már nem azt a szerepet tölti be az életedben, amit kellene, sőt, sok oldal különféle minitesztekkel is segít, hogy el tudd dönteni, jól értékeled-e a függőséged fázisát. Ha nincs az oldalon feltüntetve a segítségkérés lehetősége, az nem túl jó jel arról, hogy mennyire fontos az üzemeltetőknek a te jólléted.

Ezen kívül az illegális oldalakon általában nem találsz elérhetőséget, ügyfélszolgálatot és székhelycímet sem. Találsz viszont elképesztően csábító bónuszokat, izgalmas, befizetés nélküli jutalmakat és nagyon dinamikusan változó kínálatot. 

Miért fontos a legális fogadóirodák kiválasztása?

2023-ban nem lehet elég gyakran hivatkozni az internetes biztonságra, és bizony, elsősorban emiatt fontos az, hogy csakis legális fogadóirodák élvezzék a bizalmadat.

Az illegális fogadóirodák általában nem, vagy csak nagyon sokára fizetik ki a nyereményedet, és gyakran előfordul, hogy vírusokkal és spamekkel „boldogítanak”. Ezek természetesen nagyon bosszantó dolgok, de van, ami még ennél is bosszantóbb: ha az oldalon megadott érzékeny adataid, például a jelszavad, a bankszámlaadataid vagy más azonosító adatok kerülnek illetéktelenek kezébe.

Ezeknek az adatoknak a birtokában a rosszindulatú, hamis oldalt üzemelők különféle válogatott gazságokat követhetnek el a nevedben. Sőt, akár tovább is értékesíthetik az adataidat.

Jelenleg az Európai Unióban a legális fogadóirodák kötelesek az első kifizetés elindítása előtt elvégezni a látogatók azonosítását, az úgynevezet „ismerd az ügyfeled”, „know your clients”, röviden KYC-verifikációt. Ha nyertél már akár kaszinóban, akár sportfogadáson, akkor biztosan téged is végigvezetett a fogadóiroda a KYC-verifikáció hosszadalmas eljárásán, amikor igazolnod kellett a személyazonosságodat, a lakcímedet és a bankszámlád feletti tulajdonjogodat. Most képzeld el, ha a csaló oldalról megszerzett adataiddal valaki azonosítja magát egy korrekt oldalon – a te nevedben!

Sőt, ha a mobiltelefonodon lépsz be illegális oldalra, és a telefonodon fizetős alkalmazás is van, könnyen előfordulhat, hogy egyszerűen egy az egyben átadod a bankszámlád tartalmát az oldal üzemelőinek. 

Mindemellett pedig van még két olyan szempont, ami miatt érdemes kerülnöd az illegális odalakat: az egyik, hogy az ott megtett téteiddel egy legálisan működő, az engedélyeket kiváltó és a játékosok adatbiztonságát tiszteletben tartó oldalt rövidítesz meg. A másik, még ennél is fontosabb szempont, hogy a csaló oldalon ért csalódásod az illegális fogadóirodák iránti érzelmeidre is kihat – magyarul, előfordulhat, hogy elmegy a kedved az egész sportfogadástól. Ez pedig igen nagy kár lenne, nem igaz?

Melyek a legjobb legális fogadóirodák?

A fentiek ismeretében tehát már el tudod dönteni, hogy melyek a legális fogadóirodák, és joggal várhatod el, hogy megismertessünk a legjobb legális fogadóirodák választékával is. Itt azonban egy kis csalódást kell okozzunk, ugyanis a legjobb legális fogadóiroda kiválasztását nem végezhetjük el helyetted.

Már csak azért sem, mert ez teljes mértékben a te saját, egyéni ízlésedtől függ. Hiszen hiába kínál egy oldal fantasztikus ligákat és csodás labdarúgó fogadási piacokat, ha te tenisz- vagy éppen röplabda-barát vagy, akkor számodra ez nem lesz a legjobb oldal.

Viszont tudunk adni néhány szempontot, ami alapján kiválogathatod a legális fogadóirodák kínálatából a kedvencedet – vagy még inkább, a kedvenceidet.

A sportválasztékot már említettük, ehhez kapcsolódnak pedig a szorzók is. Nem minden oldal kínál egyforma szorzókat, érdemes egy kicsit tájékozódni, hogy hol találsz jó szorzókat. De ide tartoznak a fogadási piacok is, amelyeket szintén érdemes ellenőrizni.

Emellett ismerkedj meg a fizetési lehetőségekkel. Általában egyszerűbb és gyorsabb kifizetést indítani, ha olyan módszerrel kéred, amilyennel a befizetést is teljesítetted, ezért érdemes olyan oldalakat előnyben részesítened, amelyek indítanak kifizetést azzal a módszerrel, amellyel be szeretnél fizetni.

Nézd át a bónuszok listáját, és ne feledkezz meg a bónuszok kijátszására vonatkozó követelményekről sem. Olyan oldalt válassz, amelyik neked megfelelő feltételekkel kínálja a téged érdeklő bónuszokat.

Ma már nem megkerülhető az egyes oldalak mobileszközön való futtatása sem. Ha az oldal kínál letölthető applikációt, akkor általában érdemes ezt igénybe venni, ha nem, akkor ellenőrizd, milyen az oldal reszponzivitása, hogy jelenik meg a mobilod felületén.

Ezeken kívül pedig értékelheted, hogy milyen hűségprogramokat kínál az oldal, van-e élő közvetítés, és azt is, hogy az oldal mennyire kezelhető könnyen, mennyire használható.

Kívánjuk, hogy találd meg a kedvenc legális fogadóirodádat, és tölts ott értékes és boldog időt!

 

 

5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100 EUR
Legjobb Fogadóirodák
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100 EUR
5,0 rating
üdvözlő bónusz:
80 000 HUF-ig
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
40,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
150,000 Ft+200 IP
4,5 rating
Bónusz legfeljebb::
80,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
170,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
400,000 HUF
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
200,000 HUF
4,8 rating
Befizetési bónusz: 100%-os bónusz akár 100 EUR-ig + 100 ingyenes pörgetés befizetési bónusz: 100%-os bónusz akár 100 EUR-ig + 100 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Üdvözlő Bónusz: 35 000 HUF-ig 100% bónusz
4,8 rating
Megduplázott Bónusz: 100%-os bónusz,akár 40.000 Ft
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100%-os bónusz,akár 40.000 Ft