Yankee fogadás - Fogadások

Yankee fogadás

Ismerd meg a tippmix yankee fogadási lehetőségét

Tudod, mi a különbség a kombinációs fogadás és a kombinált fogadás között? Kombinált fogadás esetén minden általad megtippelt eseménynek teljesülnie kell ahhoz, hogy a szelvényed nyertes legyen. A kombinációs fogadás esetében azonban ez nem feltétel: ha valamelyik esemény minden előzetes számításod ellenére mégsem következik be, a kombinációs fogadás akkor is fizetni fog.

Sportfogadás az interneten
Bónusz legfeljebb:
35 000 HUF-ig
100% bónusz
+4000 Free Bet
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
Üdvözlő csomag
+ 200 ingyenes pörgetés
100% bónusz:
35 000 HUF-ig
Üdvözlő csomag
100% bónusz:
35 000 HUF-ig
Üdvözlő csomag
Bónusz legfeljebb::
150,000 Ft
+200 IP

Kombinációs stratégiából sokfélét ismerünk. Ebben a cikkben egy nagyon érdekes és izgalmas változatát mutatjuk be: a yankee fogadás stratégiáját. Ha van olyan sport, amiben tényleg nagyon otthon vagy, amiben nehéz meglepetést okozni neked, amiben szinte előre látod a meccsek kimenetelét, és ha esetleg még egy kis bevétel elérése sincs ellenedre, akkor biztosan nagyon fogod értékelni a tippmix yankee fogadási lehetőségét.

Akkor is érdekes lehet számodra a yankee tippmix lehetősége, ha szívesen és örömmel fogadsz kötésben, vagyis kötsz kombinált fogadásokat, de nem szereted, hogy ilyenkor akár egyetlen meccs egyetlen pillanata alatt eleshetsz a nyereményedtől. Hogy ezt hogyan küszöböli ki a yankee fogadás? Olvass tovább, és megtudod!

A jenki jelentése

Biztosan hallotad már a jenki szót, de valószínűleg más szövegkörnyezetben. Mi is pontosan a jenki jelentése? Nos, Észak-Amerika angolszász eredetű lakosait nevezik gúnynéven jenkiknek. És hogy mi köze van az angolszász eredetű amerikaiaknak a tippmix yankee fogadásához? Erről csak egy legenda maradt ránk.

A legenda szerint egy Angliában állomásozó amerikai katona kötött egy ilyen kombinációs fogadást, amellyel a viszonylag alacsony feltett tét ellenére igen komoly nyereményt ért el. A fogadásbolond britek pedig megőrizték a kombinációt, és mivel a katona neve homályba veszett, egyszerűen csak „a jenkiként” emlegették. Erről kapta tehát a nevét a tippmix yankee kombinációs fogadási stratégiája.

A yankee fogadás jelentése

Most, hogy már tudod, mi a jenki jelentése, ismerkedj meg a yankee fogadás jelentésével is.

A yankee fogadás, ahogy már említettük, egy kombinációs fogadási stratégia, amelynek során négy kimenetelre fogadsz. Ekkor a rendszer összesen 11 fogadást fog megkötni. 

Hogy miért éppen 11-et? Lássuk a lehető legegyszerűbben: tegyük fel, hogy A, B, C és D eseményekre fogadsz. A tippmix yankee kombinációja ebből a 4 eseményből létrehoz 6 darab kettes kötésű fogadást, 4 darab hármas kötésű fogadást, és 1 darab egyes kötésű fogadást.

Tudtad követni? Nézzük meg listában, mindjárt egyszerűbb lesz.

A hat darab kettes kötés:

 1. A+B
 2. A+C
 3. A+D
 4. B+C
 5. B+D
 6. C+D

A négy darab hármas kötés:

 1. A+B+C
 2. A+B+D
 3. A+C+D
 4. A+B+D

És az egy darab négyes kötés:

 1. A+B+C+D

Felfoghatod úgy is a tippmix yankee stratégiát, hogy tizenegy különböző szelvényt játszottál meg a felsorolt variációkkal, és pontosan így fog fizetni is a yankee fogadás: mind a 11 nyertes fogadás után megkapod az eredő oddsokkal kiszámított nyereményedet.

Na már most. Ha egyszerű kombinált fogadást kötsz, akkor, ha például D esemény nem következik be, már nem nyersz semmit, és ez a yankee tippmix esetében is így van – azoknál a kötéseknél, amelyekben szerepel a nem nyerő esemény. A többi eseménnyel azonban nyersz!

Lássuk, mi történik, ha a példában szereplő D esemény nem következik be:

A hat darab kettes kötésből nem nyer:

 1. A+B
 2. A+C
 3. A+D
 4. B+C
 5. B+D
 6. C+D

A négy darab hármas kötésből:

 1. A+B+C
 2. A+B+D
 3. A+C+D
 4. A+B+D

És az egy darab négyes kötésből:

 1. A+B+C+D

Tehát annak ellenére, hogy nem találtad el mind a négy esemény kimenetelét, mégis nyereményhez jutsz, bár természetesen kevesebbhez, mint akkor jutnál, ha a tippmix yankee fogadásának mind a négy eseményét eltaláltad volna.

És ami még nagyon szimpatikus a yankee fogadásban: akkor is nyersz, ha nem egy, hanem két eseményt nem találsz el. Nézd csak meg még egyszer a második listát, és húzd le róla gondolatban például a C eseményt tartalmazó kötéseket is! Még mindig ott van az A+B kettes kötés, amellyel nyersz. Nem sokat, na de aki a kicsit nem becsüli, ugye…?!

Mire figyelj a yankee fogadás során?

Ha yankee tippmix fogadást kötsz, arra érdemes odafigyelned, hogy noha négy eseményre fogadsz, a tippmix fogadás online oldala a tizenegy különböző fogadást fogadja felszámolni. Egyébként logikus, sőt, korrekt módon, hiszen, ha mind a négy eseményed bekövetkezik, akkor mind a tizenegy fogadásra fizetni is fog. Mindenesetre, ha tippmix yankee fogadást szeretnél kötni, gondoskodj arról, hogy legyen elég pénz a játékosszámládon.

Figyelj oda arra is, hogy milyen oddsokkal kínálja az eseményeidet az oldal, amelyen a tippmix yankee fogadását készülsz megkötni. Néz körül más oldalakon is, hátha máshol jobb oddsokat kapsz! Mivel a yankee tippmix a 11 fogadáshoz 11 eredő oddsot használ, már egészen kis különbségek is komoly bevételt hozhatnak a konyádra!

Hol köthető yankee fogadás online?

Ha elolvastad és megértetted a cikket, és szeretnéd ki is próbálni az új tudományodat, akkor szerencsére nem kell nagyon sokáig búvárkodnod az interneten: yankee fogadás online szinte minden sportfogadási oldalon köthető, így valószínűleg a te kedvenc oldaladon is. Sőt, valószínűleg nem is kell nagyon sokat keresgélned: ha négy lehetőséget jelölsz meg egy szelvényre, az oldal általában magától felkínálja a tippmix yankee stílusú megjátszását.

A yankee tippmix hátrányai

A yankee tippmix előnyeit már bemutattuk, de hogy ne lehessen minket egyoldalúsággal vádolni, szóljunk most néhány szót a hátrányáról is.

Említettük már azt a tényezőt, hogy a yankee tippmix kombináció viszonylag költséges fogadás, mert a négy esemény mind a tizenegy variációját külön fogadásként számítja fel az oldal. 

Emellett ahhoz, hogy a tippmix yankee kombinációs fogadását igazán ki tudd használni, mindenképpen szükséges, hogy legalább egy sportot „kívül-belül” ismerj. Így tudsz egy időszakra négy olyan eseményt is találni, amelyeket kellően magas oddsokkal kínálnak, de amelyek bekövetkeztét jó eséllyel mégis meg tudod tippelni.

Ugyanis arra is érdemes figyelned, hogy ne tegyél túl alacsony oddsokkal kínált eseményeket a tippmix yankee fogadással kötött szelvényére, mert, ha két eseményed nem következik be, akkor annak ellenére, hogy elvileg nyertél, mégsem érsz el nyereséget. Ez pedig elég bosszantó lehet, és akár el is veheti a kedvedet a yankee tippmix fogadástól, ami pedig nagy kár lenne.

A yankee fogadás tehát egy izgalmas és érdekes és komoly bevételi lehetőséggel kecsegtető fogadási forma, de ne felejtsd el, hogy az elsődleges célja a szórakozás biztosítása, és semmilyen körülmények között nem alkalmas bevételi forrásnak. Mindig csak akkora összeggel játssz, amelynek elvesztését megengedheted magadnak. Ha ez az összeg nem elegendő egy yankee tippmix kötésére, akkor keress más kombinációs lehetőségeket, a yankee fogadást pedig hagyd meg egy másik alkalomra.

 

5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100 EUR
Legjobb Fogadóirodák
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100 EUR
5,0 rating
üdvözlő bónusz:
80 000 HUF-ig
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
40,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
150,000 Ft+200 IP
4,5 rating
Bónusz legfeljebb::
80,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
170,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
400,000 HUF
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
200,000 HUF
4,8 rating
Befizetési bónusz: 100%-os bónusz akár 100 EUR-ig + 100 ingyenes pörgetés befizetési bónusz: 100%-os bónusz akár 100 EUR-ig + 100 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Üdvözlő Bónusz: 35 000 HUF-ig 100% bónusz
4,8 rating
Megduplázott Bónusz: 100%-os bónusz,akár 40.000 Ft
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100%-os bónusz,akár 40.000 Ft