Nyerési útmutató és egyéb fogadási stratégiák 2023

Sportfogadási Stratégiák

Nyerési útmutató, avagy a különböző fogadási stratégiák bemutatása

Aki még csak nemrég ismerkedett meg a sportfogadás izgalmas és elragadó világával, az most talán meglepve húzza fel a szemöldökét, de aki már tapasztaltabban mozog a szelvények és oddsok között, az biztosan érti, mire céloz a cím.

Sportfogadás az interneten
Bónusz legfeljebb:
35 000 HUF-ig
100% bónusz
+4000 Free Bet
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
Üdvözlő csomag
+ 200 ingyenes pörgetés
100% bónusz:
35 000 HUF-ig
Üdvözlő csomag
100% bónusz:
35 000 HUF-ig
Üdvözlő csomag
Bónusz legfeljebb::
150,000 Ft
+200 IP

Bizony, a sportfogadás nem csak játékokkal foglalkozik, de többé-kevésbé maga is játék, így jó eszközökkel és helyesen megválasztott stratégiával sokat tehetsz azért, hogy ebből a játékból, ha rövid távon nem is mindig, de hosszú távon biztosan nyereségesen kerülj ki. Az eszközeidet ebben az esetben a fogadási oldalak jelentik, a sportfogadás stratégiák választékával pedig ebben a cikkben ismerkedhetsz meg.

A felsorolt sportfogadás stratégiák mindegyike működő fogadási stratégia, de az, hogy kinek melyik válik be a legjobban, teljesen egyénfüggő. Javasoljuk, hogy ismerd meg a fogadási stratégiák választékát és próbálgasd végig a neked tetszőket, előbb-utóbb biztosan megtalálod a kedvencedet.

A sportfogadás stratégiák alapja: az okos tétkezelés

Elöljáróban meg kell jegyeznünk, hogy a sportfogadás stratégiák közül egyik sem garantálja a biztos nyereséget. A sportfogadás játék, és mindannyiunk közös érdeke, hogy az is maradjon! Ezért soha ne tegyél fel akkora tétet, amelynek elvesztése komoly megrázkódtatást jelentene, és a sportfogadást kizárólag szórakozásként kezeld, soha ne megélhetést jelentő bevételként.

A sportfogadás szerencsejáték is, így bármilyen tudományosan alapozzuk is meg, akármennyire felvértezzük magunkat statisztikákkal és számításokkal, a nyereséges fogadási stratégiák esetében mindig komoly szerep jut a véletlennek is. Ésszel és körültekintéssel, valamint okos tétkezelési stratégiákkal azonban nagyon jó eredményeket érhetsz el az alább felsorolt sportfogadás stratégiák bármelyikével.

A sportfogadás stratégiák világában háromféle tétkezelési stratégiát különböztetünk meg. Pozitív progressziós stratégia szerint a tétet nyeremény esetén, a negatív progressziós stratégia szerint veszteség esetén emeljük meg. Ezek mellett pedig ismerjük még a biztonságos fogadás stratégiáját, amely szerint, ha veszteség ér, visszaveszünk a tétből.

A tétkezelési stratégiák mellett pedig rendkívül fontos a sportfogadás stratégiák megfelelő használatához az is, hogy állíts fel magadnak egy keretösszeget, amelyet egy adott stratégia kipróbálására, vagy egy adott időszakban játékra szánsz. Így elkerülheted, hogy hó végén kellemetlen meglepetéssel szembesülj.

Ezen kívül pedig feltétlenül érdemes több sportfogadásoldalon is jelen lenned, hiszen a különféle oldalak különböző oddsokat kínálnak egy-egy meccsre. Így biztosan nem maradsz le a legjobb ajánlatokról!

Nyereséges fogadási stratégiák a statisztika és a számok szerelmeseinek

A fogadási stratégiák bemutatását olyan stratégiákkal kezdjük, amelyeket azok fognak értékelni, akik odafigyeltek a matekórán, esetleg még élvezték is a számokkal való foglalatoskodást.

Martingale-stratégia

Az első ilyen sportfogadás stratégia a martingale-stratégia. A martingale-stratégia szerint minden egyes veszteség után meg kell duplázni a tétet, így előbb-utóbb visszanyerheted az összes addig feltett összeget, ezen felül pedig még nyereséget is érhetsz el.

Ez természetesen igaz, de a martingale-stratégia a sportfogadás stratégiák meglehetősen tőkeigényes vállfajához tartozik, ezért ezzel a negatív progressziós tétkezelési stratégiával csak akkor próbálkozz, ha tényleg nem jelent számodra problémát akár hosszú időn keresztül is duplázni a téteket. Ezen kívül a megfelelő nyereség eléréséhez mindenképpen olyan fogadásokat kell keresned, amelyek 2.00 feletti oddsokat kínálnak, mert, ha hosszú idő után nyersz ugyan, de csak alacsony oddsal, akkor a nyereséged nem biztos, hogy fedezi a befektetéseidet.

D’Alambert-stratégia

A D’alambert-stratégia szintén a számok szerelmeseinek szívét megdobogtató sportfogadás stratégia. Ha D’Alambert-stratégiával játszol, akkor kiválasztasz tétként egy összeget, amellyel minden vesztes fogadásod után növeled, és minden nyertes fogadásod után csökkented a feltett összeget. Például, ha a téted 1000 forint, és vesztesz, akkor a következő körben 2000 forintot teszel fel, és ha ez is veszít, akkor 3000-et. Ha pedig ez nyer, akkor az ezt követő körben megint csak 2000 forinttal játszol.

A D’Alambert-stratégia is meglehetősen tőkeigényes sportfogadás stratégia, bár valamivel kevésbé, mint a martingale-stratégia, és ahhoz hasonlóan ebben az esetben is érdemes 2.00 feletti oddsokkal játszanod.

Fibonacci-módszer

A Fibonacci-módszer a Fibonacci-számsoron alapszik. A Fibonacci-számsor első két eleme adott, ezt követően pedig minden elem az őt megelőző két tag összege: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8 és így tovább.

Miért tartunk itt matekórát a sportfogadás stratégiák ismertetése helyett? Mert a Fibonacci-módszer egy ezen az elven működő sportfogadás stratégia, amelynek során mindig az előző két téted összegét teszed meg tétként, egészen addig, amíg végül nem nyersz. Na, ez aztán tényleg tőkeigényes, de remek nyereményekkel is kecsegtető módszer.

Labouchere stratégia

A Labouchere-stratégia egy lelkes angol rulettjátékos, Henry Labouchere nevét viseli, és kizárólag kétesélyes kimenetelű fogadások esetén lehet alkalmazni, ezért, ha például a tenisz megszállottja vagy, most érdemes figyelmesebben olvasnod.

A Labouchere-stratégia helyes alkalmazásához először ki kell választanod egy számsort, bármilyen számsort. Lehetőleg ne legyen nagyon hosszú, és álljon egy tagú számokból, például 1-2-3-4-5.

A tét mindig a számsor két szélső száma lesz, tehát most 1+5=6. Ha nyersz, az 1-et és az 5-öt eldobod, és csak a 2-3-4 marad meg, amelyből a következő tét megint a két szélső szám lesz. Ha viszont vesztesz, akkor a tétként megtett 6-ot felírod a számsor végére, így a teljes számsor 1-2-3-4-5-6 lesz, és tétként megint csak a két szélső számot teszed meg.

Ez a sportfogadás stratégia a tőkén felül fegyelmezettséget is követel. Ha elfogytak a számaid a számsorból, válassz egy új számsort!

Néhány egyszerűbb sportfogadás stratégia

Az eddig bemutatott sportfogadás stratégiák mindegyikét túl bonyolultnak találod? Nem kifejezetten vagy az az ember, aki jegyzetelget és számolgat, mindent aprólékosan kézben tart és megtervez, inkább az intuícióidra hagyatkozol? Akkor most vár rád néhány jól működő sportfogadás stratégia.

Fix tétes fogadási rendszer

A fix tétes fogadási rendszer egy aránylag kockázatkerülő, konzervatív, ellenben biztonságos és jól kezelhető tétkezelési rendszer. Nem tartozik a kiemelkedően nyereséges fogadási stratégiák közé, cserébe nem termelsz általa rettenetes veszteségeket sem. Ha a fogadásokban inkább a játékot, mint a nyereséget élvezed, akkor ez kifejezetten a te stratégiád lehet.

Egyébként a stratégia pontosan azt takarja, amit a neve sugall: kiválasztasz egy fix tétet, például 1000 forintot, és történjen bármi, te mindig ezzel a téttel játszol. Könnyen követhető, könnyen számontartható stratégia, érdemes kipróbálnod.

Arányos fogadási stratégia

Az arányos fogadási stratégia a sportfogadási stratégiák legbiztonságosabbika, de fegyelmet és következetességet igényel. (Meg esetleg egy számológépet, ha nem kifejezett erősséged a fejszámolás.) A lényege, hogy meghatározol magadnak egy százalékot, például az 5%-ot, és a játékosegyenlegednek mindig ezt a százalékát játszod meg. Ha nyersz, nő az egyenleged, tehát nagyobb összeget tehetsz majd fel. Ha vesztesz, az egyenleged csökkeni fog, és kisebb összeggel játszhatsz.

Láthatod, hogy milyen biztonságos ez a stratégia, hiszen így biztosan nem fogod lenullázni a játékoskeretedet, de nem is fogsz elképesztő mértékű téteket feltenni. Ha esetleg korátozottabbak az anyagi lehetőségeid, ez a stratégia egyszerre nyújtja a játék örömét és garantálja azt is, hogy nem léped túl a játékra szánt keretedet. Persze csak akkor, ha következetesen betartod.

Kelly-stratégia, avagy a nagy és kis oddsos fogadási stratégiák

A Kelly-stratégia az előzőektől annyiban tér el, hogy nem egy meghatározott számmal, összeggel, százalékkal vagy számsorral operál. A Kelly-stratégia alapja, hogy a kis szorzóval kínált fogadás nagyobb eséllyel következik be, a nagy oddsos fogadás pedig kisebbel. Tehát a kis oddsos fogadási stratégiák nagy téteket írnak elő, mert jó eséllyel nyerni fogunk, és mivel ez a nyeremény százalékban kevesebb lesz, ezért összegben kell nagyobbnak lennie. A kis oddsos fogadási stratégiákkal ellentétben a nagy oddsos stratégiák pedig kis összegeket írnak elő, hiszen ezeket nagyobb eséllyel veszítjük el, ha pedig mégsem, akkor a nagy szorzóval nagy nyereményt érhetünk el.

Fogadási stratégiák azoknak, akik szeretnek biztosra menni

A konzervatív és kevésbé konzervatív fogadási stratégiák után most következzen néhány olyan módszer, amellyel viszonylag biztosra mehetsz. Ezeket olyan játékosoknak javasoljuk, akik nem kifejezetten a lélegzetelállító izgalmakat, a tamtamként dübörgő szívverést és az izzadó tenyeret keresik a sportfogadásban, inkább csak elsörözgetnek a tévé előtt, perszer azt sem bánják, ha közben gyarapszik valamivel a játékosszámlájuk.

Arbitrázs fogadás

Az első ilyen fogadástípus az arbitrázs fogadás. Az arbitrázs fogalma a tőzsde világából érkezett a sportfogadóoldalak körébe. Az arbitrázs fogadáshoz elengedhetetlen, hogy több sportfogadási oldalon is rendelkezz működő és egyenleggel feltöltött játékosfiókkal, ugyanis legalább két oldalt kell használnod majd. Mégpedig ugyanarra a meccsre.

Ugyanis arbitrázs fogadás esetén két külön oldalon ugyanannak a meccsnek két különböző kimenetelére fogsz fogadni. Könnyen belátható, hogy így egészen biztosan nyerni fogsz… persze, mérsékelt izgalmak társulnak a játékhoz, és ráadásul folyamatosan figyelned kell azt is, hogy melyik oldalak milyen szorzóval kínálják a meccs kimeneteleit, hiszen értelemszerűen azon az oldalon érdemes fogadni, amelyik az adott végeredményt jobb szorzóval kínálja.

Döntetlenre fogadás

Ez a stratégia természetesen csak olyan sportok esetében alkalmazható, ahol van döntetlen eredmény, tehát tenisz esetében például nem, de a Magyarországon legnépszerűbb sportnak számító labdarúgás esetében már igen.

Ha pusztán matematikailag nézzük a meccseket, akkor a döntetlennek pontosan ugyanakkora az esélye, mint annak, hogy valamelyik csapat nyerni fog. Ennek ellenére a döntetlen mérkőzéseket általában elég jó szorzóval kínálja az oldal. Ezért, ha amúgy is focirajongó vagy, érdemes lehet alaposan elmélyedned a játékhéten játszott mérkőzésekben, megvizsgálni a csapatok teljesítményét otthon és idegenben, a sérült vagy eltiltott játékosokat, a statisztikákat és minden egyebet, amely egy meccset a döntetlen irányába befolyásolhat, és ha találsz ilyen meccset, akkor haladéktalanul meg is tenni azt.

Az esélytelenebb csapatra való fogadás

Ez a lehetőség egyszerre lehet csábító és nevetséges. Csábító, hiszen az esélytelenebb csapat győzelmére nagyon csinos szorzóval lehet általában fogadni, nem ritka, hogy akár 10.00 feletti oddsokat is kínál egy-egy oldal. Viszont nevetségesnek tűnhet, hogy egy kisebb, esélytelen csapat legyőzzön egy olyan óriást, mint például a Real Madrid, vagy a Bayern München.

A sportfogadás stratégiák esetében néha elfelejtjük, hogy nem csak a számok, a grafikonok és az adatok döntenek egy-egy mérkőzés kimeneteléről, hanem a játékosok is erőteljesen befolyásolják azt, például egy kiesés előtt álló esélytelen csapat biztosan foggal-körömmel fog küzdeni, míg az esélyesebb csapat, amelyik esetleg már magabiztosan megnyerte a bajnokságot is, valószínűleg csak „lelötyögi” a meccset.

Biztosan fel tudsz idézni te is egy-két meghökkentő végeredménnyel záruló focimeccset, akár a közelmúltból is, és biztosan hallottad később a magyarázatot, hogy mi állhatott a gyengébb csapat győzelmének hátterében… Na, ebben az a szép, hogy ezeket a magyarázatokat nem utólag találják ki a kommentátorok sem, hiszen minden adat, amelyet felsorolnak, már a mérkőzés előtt is ismert volt.

Ha áttekinted a múltban előforduló meglepetéseket, talán magad is találsz olyan tényezőket, amelyek az esélytelenebb csapat győzelmét irányozzák elő. Ilyen lehet például, ha az adott meccs után nem sokkal az esélyesebb csapatnak egy komolyabb mérkőzése van, mondjuk egy BL-meccs előtt nem fogja magát széthajtani a csapat egy jelentéktelen mérkőzésen. De gyakran előfordul ilyen helyzet a válogatott szünetek alatt is, amikor a kisebb csapat játékosai rendszeresen edzenek együtt, a nagyobb csapat tagjai pedig akár nem is tartózkodnak ugyanabban az országban, de akár ugyanazon a kontinensen se.

Élő fogadás stratégia

A legtöbb spotfogadás oldal kínál élő fogadás lehetőséget is, ez azt jelenti, hogy a mérkőzés megkezdése után is fogadhatsz. Ez egy nagyon izgalmas és érdekes lehetőség, de az élő fogadás stratégia teljesen más gondolkodást követel, mint a meccs előtti fogadások.

Az élő fogadás tételéhez szinte elengedhetetlen, hogy élőben is kövesd az eseményeket, oda kell szegezned magadat a képernyő elé, és mindkét szemedet a játékon tartani, miközben az egyikkel a statisztikákat böngészed, a másikkal pedig az oddsok változását figyeled. Hogy ez nem könnyű, mert csak két szemed van? Nos, valóban, de egy kis gyakorlással egyre jobb leszel majd ebben is.

Hiszen, ha gyakran fogadsz élőben, már ki fog alakulni egy rutinod abban, hogy mikor kínálja az oldal a legjobb oddsokat, és a statisztikákat is egyre alaposabban és jobban fogod ismerni, ha már többször láttad, akár már egy pillantással is felidéződhet benned.

Az élő fogadás stratégia a veszteségeid csökkentésére is szolgálhat. Sok oldalon érhető el ugyanis olyan élő fogadás bónusz, amely a pre-match fogadás összegét kínálja fel a meccs közbeni fogadáshoz bónuszként. Ezt a bónuszt megteheted akár még egyszer az általad eredetileg feltételezett kimenetre, így még szebb nyereményt érve el, de akár az azzal ellentétes kimenetelre is, és így kockázatmentesen csökkentheted a veszteségedet, ha esetleg mégis tévedtél volna a számításaid során.

És végül: melyik a legbiztosabb működő sportfogadás stratégia?

Erre a kérdésre egyszerű a válasz: az a legjobban működő sportfogadás stratégia, amelyet a legkönnyebben, a legkényelmesebben tudsz használni, és amely a legtöbb nyereséggel örvendeztet meg. Javasoljuk, hogy próbálj ki minél többet azok közül, amelyeket szimpatikusnak találtál, gyakorolj, kísérletezgess, így biztosan meg fogod találni azt a sportfogadás stratégiát, amelyik neked a legjobban kézre esik, amelyikkel a sportfogadás még nagyobb öröm lesz, mint eddig volt. Ne csüggedj, ha elsőre nem találsz rá a kedvencedre, hiszen, mint láthattad, rengeteg van. A legjobbat azonban neked magadnak kell kiválasztanod a fogadási stratégiák közül, amelyhez reméljük, hogy ez a cikk is segítséget tudott nyújtani.

 

 

5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100 EUR
Legjobb Fogadóirodák
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100 EUR
5,0 rating
üdvözlő bónusz:
80 000 HUF-ig
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
40,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
150,000 Ft+200 IP
4,5 rating
Bónusz legfeljebb::
80,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
170,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
400,000 HUF
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
200,000 HUF
4,8 rating
Befizetési bónusz: 100%-os bónusz akár 100 EUR-ig + 100 ingyenes pörgetés befizetési bónusz: 100%-os bónusz akár 100 EUR-ig + 100 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Üdvözlő Bónusz: 35 000 HUF-ig 100% bónusz
4,8 rating
Megduplázott Bónusz: 100%-os bónusz,akár 40.000 Ft
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100%-os bónusz,akár 40.000 Ft