Ázsiai Hendikep - Fogadások - fogadasok.com - 202

Ázsiai Hendikep

Az ázsiai hendikep bemutatása

A különféle sportfogadási oldalakon már többször találkozhattál az ázsiai hendikep lehetőséggel. Ha eddig még nem mertél ezzel foglalkozni, mert nem volt előtted egészen világos az ázsiai hendikep jelentése, akkor olvass tovább! Szándékunk szerint a cikk végére megvilágosodik előtted az ázsiai hendikep lényege és az, hogy az ázsiai hendikep mit jelent.

Sportfogadás az interneten
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
Bónusz legfeljebb:
100 EUR
Üdvözlő csomag
üdvözlő bónusz:
80 000 HUF-ig
100%-os üdvözlő bónusz
Bónusz legfeljebb::
40,000 Ft
Bónusz legfeljebb::
150,000 Ft
+200 IP
Bónusz legfeljebb::
80,000 Ft
Bónusz legfeljebb::
170,000 Ft
+ 170 Ingyen Pörgetések
Bónusz legfeljebb:
400,000 HUF

Az ázsiai hendikep stratégia

Azt biztosan tudod, mire valók a hendikep fogadások: arra, hogy értelme legyen fogadni olyan esetben is, amikor egy toronymagasan esélyes csapat játszik egy esélytelennel. Hendikep nélkül az esélyes csapatot ilyenkor olyan alacsony szorzóval fogadhatnád csak meg, hogy vagy borzasztó sok pénzt kellene feltegyél ahhoz, hogy szabad szemmel is észlelhető nyereséget érj el, vagy egyáltalán nem is fogadsz arra a meccsre, hiszen nem érdemes.

Itt jön be a képbe a hendikep, ezen belül pedig az ázsiai hendikep stratégia. Az ázsiai hendikep segítségével a két csapat oddsai nagyjából kiegyenlítődnek, mégpedig úgy, hogy a gólok végső számából kell valamennyit levonni, vagy a gólok számához kell valamennyit hozzáadni. És természetesen csak akkor nyertes a fogadás, ha a hendikeppel korrigált érték lesz a meccs végeredménye. Ez így bonyolultnak tűnik, és inkább maradnál a már ismert hendikepváltozatoknál? Erre is van lehetőséged, de ne felejtsd el, hogy az ázsiai hendikep esetében az odds-ok is szépen megemelkednek. Ezért aztán igazán érdemes átrágnod magad az ázsiai hendikep stratégia rejtelmein!

Az ázsiai hendikep a mérkőzés, elsősorban a futballmérkőzés kimenetelére, vagy a gólok, esetleg szögletek, lapok, egyebek számára létrehozott hendikep lehetőség, amelyet ma már mindenféle más sport, például jégkorong, kosárlabda, sőt, baseball esetében is alkalmaznak. 

Először azt az esetet fogjuk megvizsgálni, amikor a mérkőzés végkimenetelének megtippelése történik ázsiai hendikeppel, majd ezt követően bemutatjuk a gólok számára (lapok számára, szögletek számára vagy egyebek számára) történő fogadás ázsiai hendikep szerinti változatát is.

A 0.0 és +0.0 ázsiai hendikep lényege

Az ázsiai hendikep esetében a számok sokkal bonyolultabbnak tűnnek, mint a hagyományos hendikep fogadások esetében, de ez ne ijesszen el. Valójában egy nagyon is logikus rendszerről van szó.

Az ázsiai hendikep első fogadástípusa, amikor mindkét csapat nagyjából egyenlő esélyekkel indul. Ilyenkor a szokásos módon csak a győztes csapatot kell megtippelned, és ha nyer, már örülhetsz is. A „hagyományos” fogadásokhoz képest az ázsiai hendikep esetében annyi a különbség, hogy döntetlenre nem lehet fogadni, és döntetlen mérkőzés esetén a tét visszajár. Így az ázsiai hendikep fogadás esetében 50%-os esélyed van arra, hogy boldogan állj fel a meccs elől, míg egyébként, ha a döntetlen is opció, ez az esély mindössze 33%.

Ez a fogadás megfelel az európai draw no bet fogadásnak, level ázsiai hendikep néven is szokták emlegetni. Hogy akkor miért is érdemes az ázsiai hendikep fogadást megkötni? Ne feledkezz el az oddsokról, amelyek ázsiai hendikep esetében jelentősen magasabbak, mint más fogadási piacok esetébn.

Az ázsiai hendikep jelentése: mit értsünk a számok alatt?

+0,5

A +0.5 ázsiai hendikep esetében kétféleképpen nyerhetsz: ha a csapat, amelyikre fogadtál, nyer, vagy ha döntetlen lesz a mérkőzés végeredménye.

-0,5

A -0.5 hendikep esetében csak akkor nyersz, ha a csapat, amelyikre fogadtál, megnyeri a mérkőzést.

+1.0

+1.0 esetében akkor nyersz, ha a csapat, amelyre fogadtál, megnyeri a mérkőzést, vagy a mérkőzés végeredménye döntetlen lesz. Ha a csapat 2 góllal kikap, akkor vesztesz, de ha csak 1 góllal kap ki, akkor a teljes megtett tétedet visszakapod. 

-1.0

Ha -1.0 hendikeppel játszol, akkor abban az esetben nyersz, ha az általad megfogadott csapat legalább két gól előnnyel megnyeri a mérkőzést, vagy a mérkőzés végeredménye döntetlen lesz. Ha nyer a csapatod, de nem két góllal, csak eggyel, akkor visszakapod a téted felét.

0.25 és 0.75

Az alapokkal már tisztában vagyunk, jöjjenek a finomságok.

A 0.25 és 0.75 fogadások már egy kicsit több gondolkodást igényelnek. Tulajdonképpen úgy kell elképzelni, mintha nem egy fogadást kötnél, hanem kettőt: 0.25 esetében egy 0.0 és egy 0.5 fogadást, 0.75 esetében pedig egy 0.5 és egy 1.0 fogadást. Látod, hogy a negyedes hendikep, vagyis a 0.25 és a 0.75 a két „képzeletbeli” szám átlaga?

A 0.25-ös és 0.75-ös ázsiai hendikep esetén pedig nem csak egy esélyed lesz a nyerésre, hanem több is. Hogyan? Például, ha +0.25 ázsiai hendikep esetén a hazai csapatra fogadsz, és a fogadást megnyered, akkor két fogadást nyertél: egy 0.0 fogadást és egy 0.5 fogadást, a teljes feltett téted után megkapod a nyereményt. Ha döntetlen a meccs, akkor a 0.0-s fogadás miatt a tét felét visszakapod, a 0.5 fogadás miatt a másik felével nyersz. Sajnos, ha veszít a csapat, akkor te is elveszted az összes feltett téted…

Mi a helyzet, ha -0,75-ös ázsiai hendikep fogadást kötsz? Gondold csak végig: ez megfelel egy -0.5 és egy -1.0 fogadásnak. Tehát ha csapat, amelyre fogadtál, legalább 2 góllal többet rúg, mint az ellenfél, akkor nyersz, ha csak 1 góllal rúg többet, akkor a tét egyik fele, a -0.5-re eső fele nyertes lesz, a másik fele, a -1.0-ra eső felének fele pedig visszajár.

Látod már, mennyi finomságot rejt az ázsiai hendikep?

A jobb megértés kedvéért: ázsiai hendikep táblázat

Íme, egy ázsiai hendikep táblázat, amelyben egy pillantással átláthatod az eddigieket.

Ázsiai hendikep A csapatod eredménye A fogadásod eredménye Ázsiai hendikep A csapatod eredménye A fogadásod eredménye
0.0 Győzelem Nyertes 0.0 Győzelem Nyertes
Döntetlen Visszakapod a tétet Döntetlen Visszakapod a tétet
Vereség Vesztes Vereség Vesztes
-0.25 Győzelem Nyertes +0.25 Győzelem Nyertes
Döntetlen Félig vesztes Döntetlen Félig nyertes
Vereség Vesztes Vereség Vesztes
-0.5 Győzelem Vesztes +0.5 Győzelem Nyertes
Döntetlen Vesztes Döntetlen
Vereség Vereség Vesztes
-0.75 Győzelem 2 v. több góllal Nyert +0.75 Győzelem Nyertes
Győzelem 1 góllal Félig nyertes Döntetlen
Döntetlen Vesztes Vereség 1 góllal Félig vesztett
Vereség Vereség 2 v. több góllal Vesztes
-1.0 Győzelem 2 v. több góllal Nyertes +1.0 Győzelem Nyertes
Győzelem 1 góllal Visszakapod a tétet Döntetlen
Döntetlen Vesztes Vereség 1 góllal Visszakapod a tétet
Vereség Vereség 2 v. több góllal Vesztes
-1.25 Győzelem 2 v. több góllal Nyertes +1.25 Győzelem Nyertes
Győzelem 1 góllal Félig vesztes Döntetlen
Döntetlen Vesztes Vereség 1 góllal Félig nyertes
Vereség Vereség 2 v. több góllal Vesztes
-1.5 Győzelem 2 v. több góllal Nyertes +1.5 Győzelem Nyertes
Győzelem 1 góllal Vesztes Döntetlen
Döntetlen Vereség 1 góllal
Vereség Vereség 2 v. több góllal Vesztes
-1.75 Győzelem 3 v. több góllal Nyertes +1.75 Győzelem Nyertes
Győzelem 2 góllal Félig nyertes Döntetlen
Győzelem 1 góllal Vesztes Vereség 1 góllal
Döntetlen Vereség 2 góllal Félig vesztett
Vereség Vereség 3 v. több góllal Vesztes
-2.0 Győzelem 3 v. több góllal Nyertes +2.0 Győzelem Nyertes
Győzelem 2 góllal Visszakapod a tétet Döntetlen
Győzelem 1 góllal Vesztes Vereség 1 góllal
Döntetlen Vereség 2 góllal Visszakapod a tétet
Vereség Vereség 3 v. több góllal Vesztes

 

Ázsiai hendikep gólok száma fogadás esetében

Azt mondtuk, hogy az ázsiai hendikep nem csak a mérkőzés végeredményének megtippeléséhez használható, hanem bármilyen más eredmény, akár a gólok száma, a szögletek vagy egyebek számának megtippeléséhez is.

Az ilyen ázsiai hendikep fogadások leginkább az általad valószínűleg már ismert alatt/felett fogadásokra hasonlítanak, és egész számos, fél számos, valamint negyed számos változatai vannak.

Ha az ázsiai hendikep gólok száma fogadás egész számos változatát teszed meg, például 1 gól felett fogadsz, akkor, ha a mérkőzésen egynél több gólt lőnek, nyersz, ha pontosan egy gólt lőnek, visszakapod a tétedet, ha pedig egynél kevesebb gólt lőnek, akkor sajnos vesztesz. Ugyanígy, ha 1 gól alatt fogadsz, akkor abban az esetben fogod megnyerni a fogadást, ha 1 gólnál kevesebb esik a meccsen. Ha a csapatok pont 1 gólt rúgnak összesen, akkor visszakapod a tétet, ha pedig egynél több gólt rúgnak, akkor elvesztetted a fogadást.

A fél számos fogadások esetén, például, ha 0.5 gól felettre fogadsz, akkor nincs sok variáció, vagy nyersz, vagy vesztesz. Ha a meccs során legalább 1 gólt rúg a két csapat, akkor nyersz, ha pedig nem rúgnak egyetlen gólt sem, akkor vesztesz.

A negyedes fogadás az ázsiai hendikep gólok száma fogadás esetében hasonló, mint amit a mérkőzés végkimenetel esetében láthattunk, vagyis a negyedes fogadáson megtett tét két fogadás között oszlik meg. Például, ha a tipped szerint az adott meccsen kevesebb mint 3.25 gól fog esni, és a végeredményben a két csapat összesen 3 gólt rúgott, akkor a téted első fele, amely a 3 gólnál kevesebb fogadásra esik, visszajár, míg a második, amely a 3.5 gólnál kevesebbre esik, nyerni fog, hiszen a 3 kevesebb, mint a 3.5. Ha a két csapat a mérkőzésen csak 2 gólt rúgott volna, akkor a teljes téted nyertes lett volna. 

Ugyanígy kell gondolkodni a háromnegyedes gólszámok esetében is, csak itt a 0.5 és az 1 között oszlik meg a fogadás, tehát például a 3.75 alatti fogadás a 3.5 és a 4 között. Ez esetben, ha 4 gól esik a mérkőzésen, akkor a téted egyik felét, mégpedig azt, amelyik a kevesebb mint 3.5 gólra esett, elveszted, és visszakapod a másikat pedig, azt, amelyikkel a kevesebb mint 4 opciót „fogadtad meg” a 3.75 lehetőséggel. ha a játékosok összesen csak 3, vagy ennél kevesebb gólt rúgtak volna, akkor a teljes feltett összegeddel nyertél volna, és ha mondjuk 5 gólt sikerült volna rúgniuk, akkor a teljes feltett összegnek búcsút mondhattál volna.

Ázsiai hendikep kalkulátor

Az ázsiai hendikep bonyolult és sokszínű lehetőségei miatt nagyon hasznos lenne egy ázsiai hendikep kalkulátor, de sajnos ilyet nem találunk a neten. Ázsiai hendikep kalkulátor helyett azonban sokkal jobban jársz, ha behatóan tanulmányozod az ázsiai hendikep táblázatokat és leírásokat, és alaposan elsajátítod a meccs kimenetelére, valamint a gólok számára vonatkozó tippek gondolatmenetét.

Az ázsiai hendikep tippmix esetében

A tippmix is kínál ázsiai piacokat. Az ázsiai hendikep tippmix fogadás esetén is elérhető, mind a végeredmény, mind a gólszám tekintetében. Érdemes körülnézni az ázsiai hendikep tippmix kínálta lehetőségei között is, mert sok kellemes meglepetésben lehet részed.

További tudnivalók az ázsiai hendikep alkalmazásával kapcsolatban

Most pedig szeretnénk néhány további tanácsot adni az ázsiai hendikep alkalmazásával kapcsolatban.

Ne felejtsd el, hogy az ázsiai hendikepre is érvényes, ami a többi fogadásra: nagyon alaposan meg kell ismerned a sportágat és a játékosokat ahhoz, hogy okosan és jó alapokkal tudjál fogadni. Ha csak kósza elképzeléseid vannak a fogadásról, akkor elsőre próbálkozz inkább más típusú fogadással, és csak akkor térj át erre a bonyolult, de sok szép szorzóval és páratlan kombinációs lehetőségekkel kecsegtető fogadási piacra, amikor már magabiztosan alkalmazod a különféle hendikepeket.

Az ázsiai hendikep megismerése után nagyon vonzónak és izgalmasnak tűnhet kikísérletezni mindezt a gyakorlatban is, és erre valóban csak biztatni tudunk, hiszen mint tudjuk, a gyakorlat teszi a mestert. Arról azonban sose feledkezz meg, hogy az ázsiai hendikep, és a sportfogadás összes egyéb típusa csupán a szórakozást és az izgalmak fokozását szolgálja, az általa elért nyereség pedig extra örömöt kell jelentsen. Bármilyen hendikep vagy más fogadásokat kötsz, soha ne tedd ezt olyan céllal, hogy a rendszeres jövedelmedet helyettesítsd vele.

A tétjeidet mindig kezeld gondosan és körültekintően, tartsd szemmel az egyenlegedet. Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen módon tarthatod kézben a feltett összegeket, nézz körül az interneten, számos bevált módszer létezik arra, hogy ne szaladjon el veled a ló ilyen területen. Soha, semmilyen körülmények között, a legbiztosabb tippek esetén se tegyél fel fogadásra olyan összeget, amelynek elvesztését nem engedheted meg magadnak, mindig csak a játékra szánt összeggel játssz.

Igyekezz úgy játszani, hogy azzal ne lépd át a játék határait. A sportfogadás semmiképpen ne váljon az életed meghatározó részévé, ne vegye át az uralmat a munkád és az emberi kapcsolataid felett. Ennek érdekében rendszeresen töltsd ki a szinte minden sportfogadási oldalon megtalálható miniteszteket, és ha akár a tesztek eredménye, akár a környezeted visszajelzései alapján felmerül a gyanúja annak, hogy az életedben a játék már több is, mint játék, ne habozz segítséget kérni. Ezt megteheted a sportfogadási oldalakon feltüntetett játékossegítő vonalakon, de ha neked ez nem kényelmes, akkor akár az interneten, akár a közvetlen környezetedben is kérhetsz segítséget. Még az is lehet, hogy elég egy kicsit kiszakadnod a fogadások „bűvköréből” ahhoz, hogy megint visszakerüljön minden a helyére, és ismét teljes értékű életet tudjál élni, egy olyan életet, amelybe a sportfogadások is beletartoznak.

Reméljük, hogy cikkünkkel sikerült megvilágosítani valamennyire az ázsiai hendikep fogadást, és most, hogy már ismerős számodra az ázsiai hendikep jelentése, te is bele mersz vágni az ázsiai fogadás világába. Ha esetleg valami még nem tiszta, inkább nézz utána, olvasd el újra, gondold át, tanulmányozd az ázsiai hendikep táblázat rubrikáit, nehogy felkészületlenül ugorj bele egy fogadásba! Hidd el, ha kitartóan tanulmányozod, előbb-utóbb már szinte automatikusan is menni fog a számolás. Jó szórakozást és sok sikert kívánunk az ázsiai hendikep gyakorlati alkalmazásához!

 

 

 

5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100 EUR
Legjobb Fogadóirodák
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100 EUR
5,0 rating
üdvözlő bónusz:
80 000 HUF-ig
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
40,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
150,000 Ft
+200 IP
4,5 rating
Bónusz legfeljebb::
80,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
170,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
400,000 HUF
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
200,000 HUF
4,8 rating
Befizetési bónusz: 100%-os bónusz akár 100 EUR-ig + 100 ingyenes pörgetés befizetési bónusz: 100%-os bónusz akár 100 EUR-ig + 100 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Üdvözlő Bónusz: 35 000 HUF-ig 100% bónusz
4,8 rating
Megduplázott Bónusz: 100%-os bónusz,akár 40.000 Ft
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100%-os bónusz,akár 40.000 Ft