Maximalizáld esélyeidet a nyerésre a Tipp kalkulátorunkkal!

Tipp kalkulátor

Tippmix kezdőknek – Bevezetés a sportfogadások titokzatos világába

Érdekel a tippmix világa? Akkor jó helyen jársz: ebben a cikkben megismerkedhetsz a tippmix néhány alapfogalmával, valamint jó tanácsokat kaphatsz arra vonatkozólag, hogy hogyan fogadj biztonságosan, sőt, megosztunk veled néhány olyan stratégiát is, amelyekkel jó eséllyel gyarapíthatod a vagyonodat, hiszen a tippmix, amellett, hogy izgalmas hobbi, bevételi forrásként is beválik.

Sportfogadás az interneten
Bónusz legfeljebb:
35 000 HUF-ig
100% bónusz
+4000 Free Bet
Bónusz legfeljebb:
150,000Ft
Üdvözlő csomag
+ 200 ingyenes pörgetés
100% bónusz:
35 000 HUF-ig
Üdvözlő csomag
100% bónusz:
35 000 HUF-ig
Üdvözlő csomag
Bónusz legfeljebb::
150,000 Ft
+200 IP

Ne feledd azonban, hogy a fogadások elsődleges célja nem a bevételed gyarapítása, hanem az izgalmak fokozása, ezért ne tekints úgy sem a tippmixre, se más sportfogadási formákra, mint bevételi forrásra. Tartsd szem előtt, hogy elsősorban játékról van szó, és mindig őrizd is meg annak. Ne tegyél fel nagyobb összeget annál, mint amennyit megbánás nélkül el tudsz veszíteni, és rendszeresen ellenőrizd magadat a tippkalkulátor és sportfogadás oldalakon található tesztek segítségével.

Az első lépések

Első lépésként természetesen regisztrálnod kell egy sportfogadásoldalon. Ezt az oldalt tulajdonképpen bármilyen szempontok alapján kiválaszthatod, arra az egyre azonban feltétlenül ügyelj, hogy mindenképpen legális oldalt válassz.

A legtöbb sportfogadó oldal felhasználói felülete magyarítva van, ezért a regisztráció során valószínűleg nem fogsz különöseb nehézségekbe ütközni. De mivel az Európai Unióban üzemelő kaszinó és sportfogadó oldalaknak azonosítaniuk kell a játékosaikat ahhoz, hogy kifizetést indíthassanak feléjük, ezért nagyon figyelj oda arra, hogy a regisztráció során helyesen add meg az adataidat, nehogy egy kisebb figyelmetlenség vagy hiányosság miatt szenvedjen késedelmet a jól megérdemelt nyereményed kifizetése.

Érdemes még odafigyelned arra is, hogy a sportfogadó oldalak esetében általában jelentősen könnyebben és gyorsabban juthatsz hozzá a kifizetéseidhez, ha ugyanolyan módszerrel igényeled a kifizetést, amellyel a befizetést teljesítetted, tehát például, ha Jeton Wallet e-pénztárcából fizettél be, és a kifizetést is a Jeton Wallet tárcád címére kéred, akkor könnyebben teljesül a kifizetés, mint hogyha például MiFinity tárcára vagy banki átutalással kérnéd. Ezért, ha csak teheted, érdemes olyan fizetési módot választani, amely mindkét irányba működik, és lehetőleg olyan oldalt választani, amely felkínálja a számodra legkényelmesebb be- és kifizetési módot.

A segédeid: tippmix kalkulátor sportfogadás-segédlettel és higgadtság

Ha átestél a regisztráció procedúráján, akkor elkezdheted a fogadásokat – és az ezzel járó tanulási folyamatot. Rengeteg izgalmas fogalommal, elmélettel és segédeszközzel fogsz megismerkedni, mint amilyenek például a tippmix kalkulátor és az élő tippmix kalkulátor. 

Tippmix nyereménykalkulátor

A tippmix kalkulátor voltaképpen tippmix nyereménykalkulátor módjára funkcionál, tehát a használatával azt tudod kiszámítani, hogy az aktuális szelvényed milyen nyereményt ér el, milyen módon tudod a lehető legkisebb befektetéssel és kockázattal a lehető legnagyobb nyereményt elérni.

Ez nagyon fontos kérdés, ugyanis gyakran előfordul, hogy olyan meccs is a szelvényedre kerül, amelyet „csak úgy”, a tippkalkulátor előrejelzése alapján felírsz, mert az alacsony odds miatt úgy érzed, hogy jó eséllyel fog bekövetkezni. 

Ez a kezdők mohósága, de nem sok előnnyel jár. Egyrészt, ha nyersz is, a tippkalkulátor megmutatja, hogy milyen keveset. Másrészt pedig sajnos bármilyen nagy is a valószínűsége a tipped bekövetkeztének, egyáltalán nem biztos, hogy be is fog következni, márpedig egy vesztes meccsel az egész szelvényedet elvesztheted. Ezért nagyon fontos, hogy a tippmix nyereménykalkulátor segítségével számítsd ki, valóban érdemes-e kockáztatnod egy-egy meccs miatt az egész szelvényedet. Ha a tippkalkulátor nem mutat jelentős nyereménynövekedést az után, hogy az alacsony odds-szal, tehát nagy valószínűséggel bekövetkező tételt felveszed a szelvényedre, akkor felejtsd el azt a tételt, és maradj inkább a kevesebb, de biztosabb nyereménynél.

Hideg fejjel

A tippmix kezdőknek szóló tanácsai közül a legfontosabb, hogy mindig őrizd meg a higgadtságodat, kizárólag hideg fejjel, átgondoltan fogadj. Biztosan elő fog fordulni, hogy minden előzetes kalkuláció és minden valószínűség ellenére is veszítesz, és ekkor valószínűleg ideges leszel majd – ami érthető is. Ilyenkor nagyon sokan azonnal újabb fogadószelvényért „nyúlnak”, hogy visszanyerjék a veszteségeiket, „csakazértis” megmutassák, hogy igenis, jól számoltak, az előrejelzések helyesek, a veszteség csak véletlen volt.

Te azonban ne tedd ezt, mert ennek valószínűleg nem lesz jó vége. Legyints inkább egyet, fogadd el a veszteségedet, és keress magadnak más elfoglaltságot, amíg le nem higgadsz. Soha ne fogadj idegességből, dühből, mert ezzel komoly léket üthetsz a játékra szánt keretedbe. Ugyanígy soha ne fogadj olyan állapotban, amikor nem tudsz egészen biztosan megbízható döntéseket hozni, például, ha alkoholt fogyasztottál.

Ugyanilyen fontos tanács, amit a tippmix kezdőknek szóló tanácsai között kell felsorolnunk, hogy ne a szívedre hallgass, hanem az eszedre. Hiába adnád az életedet és a véredet is a kedvenc csapatodért, hiába hiszed vakon, hogy ők a legjobbak, ha erősebb ellenféllel állnak ki, akkor nincs értelme olyan módon bizonyítanod a hűségedet, hogy a tippkalkulátor minden érve ellenére mégis rájuk fogadsz. Igyekezz ilyenkor kikapcsolni a csapat iránti érzelmeidet, és kizárólag azt tartani szem előtt, amit a tippmix odds-ok mutatnak.

Az élő tippmix kalkulátor hasznai és veszélyei

Már elmondtuk, hogy a tippmix kalkulátor sportfogadás esetén milyen hasznos szolgálatot tehet, most pedig szólunk néhány szót az élő tippmix kalkulátor hasznairól és veszélyeiről is. Az élő tippmix kalkulátor segítségével megmutathatod a tippjeidet a tippkalkulátor többi használójának, és láthatod azt is, hogy mások milyen tippeket tesznek.

A hasznos oldala ennek az, hogy mások tippjei ráirányíthatják a figyelmedet olyan mérkőzésekre, amelyekre korábban nem gondoltál, ha valamire sokan tippelnek, sokan tartják vallószínűnek a bekövetkeztét, akkor érdemes lehet neked is utánanézned az eseménynek.

De nagyon fontos megjegyezned, hogy a tippkalkulátoron talált eseményeknek utánanézni érdemes, nem pedig azonnal megtenni! A tippmix kalkulátor sportfogadás esetében akkor működik jól, ha a tippjeidet számokkal, statisztikákkal és komoly, higgadt, megalapozott számításokkal teszed, nem pedig akkor, ha kósza megérzésekre hallgatsz. Persze előfordul, hogy egy megérzés beválik, de ez inkább csodaszámba megy, nem pedig rendszeres és kiszámíthatóan bekövetkező esemény.

A bőség zavara: melyik oldal, melyik tippmix kalkulátor?

Már volt szó arról, hogy a sportfogadás elkezdéséhez elengedhetetlenül szükséged lesz legalább egy játékosfiókra, amelyet a számodra legszimpatikusabb sportfogadó oldalon nyithatsz meg. Azt mondtuk, hogy a legfontosabb szempont az oldal kiválasztása mellett az, hogy legálisan működjön, és ez természetesen igaz, de most felsorolunk még néhány fontos szempontot is.

A legális működésen kívül fontos szempont lehet egy oldal kiválasztása mellett az, hogy milyen üdvözlőbónuszokat kínál, és persze rendkívül fontos az is, hogy milyen sportokra fogadhatsz az oldalon.

A legnépszerűbb sporotokra, a futballra, kézilabdára, kosárlabdára és hasonlókra gyakorlatilag az összes oldal kínál fogadásokat, de az egyes sportágakon belül nem mindegy, hogy melyik bajnokságot fogadhatod meg. A foci esetében például nem gyakori az az oldal, amelyiken az NB I és NB II mérkőzéseire fogadhatsz, de ugyanígy, ha a Serie B vagy az EFL mérkőzéseire szeretnél fogadni, akkor is alaposan körül kell nézned. nézz körül a különféle összehasonlító és promóciós oldalakon, hogy megtaláld az igazán neked való sportfogadó oldalt!

És persze ne feledkezz meg a legfontosabb szempontról, vagyis az odds-okról sem. Ha még nem vagy járatos az online sportfogadás világában, akkor is pillanatok alatt észre fogod venni, hogy a különböző oldalak különféle odds-okat kínálnak ugyanarra a meccsre. Érdemes több sportfogadási oldalon regisztrálnod, így mindig a legjobb odds-okkal játszhatsz.

Ugyanígy a tippkalkulátor esetében is rád van bízva a választás, itt fontos lehet az oldal használhatósága és az, hogy a szelvényed megtételéhez valóban a legjobb oldalakat kínálja.

Fogadási stratégiák

A tippkalkulátor, az átgondolt stratégia és a higgadt játék ellenére is előfordulhat, sőt, elő is fog fordulni, hogy veszítesz. Mostanra már tudod, hogy emiatt igazán kár kétségbeesni (hiszen csak akkora összeggel játszol, amelynek elvesztését megengedheted magadnak, ugye?). Most pedig bemutatunk két olyan fogadási stratégiát, amivel a veszteségeidet minimalizálhatod.

Fontos megjegyezni, hogy mindkét fogadási stratégia a kaszinóvilágból származik, tehát elsősorban a kétesélyes fogadások esetén lehet őket alkalmazni.

A martingale-módszer

Az első fogadási stratégiát martingale-stratégia néven ismerik a bukmékerek és a krupiék. A martingale-stratégia vagy martingale-módszer meglehetősen egyszerű: minden vesztes fogadás után meg kell dupláznod a feltett tétet. Tehát ha először 1000 forinttal játszol, és ezt elveszted, akkor a következő körben már 2000 forintot kell megtenned. Mivel (a kétesélyes fogadások világában) szinte törvényszerű, hogy előbb-utóbb nyerni fogsz, a folytonosan megduplázott téteknek köszönhetően a nyereményed minden addigi veszteségedet fedezi, plusz még egy kis nyereséget is bezsebelhetsz vele.

Könnyű kiszámolni azonban, hogy a martingale-módszer meglehetősen tőkeigényes, és a tippmix világában, főleg az élő fogadások körében nem használható ki teljeskörűen, hiszen itt sokkal több esélyes és az egyszerű igen-nem, piros-fekete vagy fej-vagy-írás típusú fogadásoknál sokkal többfajta fogadásokat köthetsz.

A Paroli-stratégia

Egy másik, széles körben használt fogadási stratégia a Paroli-stratégia, ami tulajdonképpen a martingale-módszer egy kissé megvariált és megfordított változata. Hogy értjük ezt? Úgy, hogy ha a Paroli-stratégiát követed, akkor nem a vesztes fogadások után duplázod meg a tétet, hanem a nyertes fogadások után, de csak három szelvény erejéig. A harmadik nyertes szelvény után pedig a nyereményedet kiveszed a számládról, és csak az alaptőkédet hagyod bent, amellyel kezdheted elölről a Paroli-ciklust. Ha pedig valamelyik szelvényed veszít, tehát nincs egymás után három nyertes szelvényed, akkor a vesztes szelvényt követően azonnal visszatérsz az alaptőke megtételéhez.

Látható, hogy így nagyon sokat nem fogsz veszíteni, hiszen egyrészt csak akkora összeggel játszol, amelynek elvesztését megengedheted magadnak, másrészt pedig nem halmozod ész nélkül sem a nyertes, sem a vesztes szelvényeket, hanem egy szépen kiszámított módon haladsz a stratégiáddal.

Tippmix odds: lépj ki a tippmix kalkulátor árnyékából

És végül ismerkedj meg a tippkalkulátor által használt különféle odds-okkal is. A tippmix odds különféle formákban adható meg, például decimális vagy tört szorzóként, vagy éppen money lines, vagyis amerikai odds formájában.

Ezt már most sem érted? Persze, mindannyian így kezdtük. De mindjárt meglátod, hogy nem is olyan bonyolult ez a téma, mint elsőre gondolnád!

Az európai módszer: a decimális szorzó

Kezdjük a legegyszerűbbel, a decimális szorzóval, más néven az európai odds-okkal. Ezek tizedes számok formájában jelennek meg, és általában két tizedesjegyig adják meg őket. Egy ilyen szám két információt hordoz: az egyik az esemény bekövetkeztének esélye, a másik a nyereményed összege. Tehát minél kisebb decimális szorzó áll az esemény mellett, amelyre fogadni szeretnél, annál nagyobb valószínűséggel fog bekövetkezni, és annál kevesebbet fogsz nyerni vele. A nyereményed ugyanis a tétként feltett összeged decimális szorzóval megszorzott eredménye lesz, például, ha 1000 forintot teszel fel 5,00 decimális szorzóval, akkor, ahogy a tippkalkulátor is mutatja, 5000 forintot fogsz visszakapni a játékosszámládra.

A brit módszer: a tört szorzók

Ennél egy fokkal, de tényleg csak egy fokkal bonyolultabbak a tört szorzók, más néven frakcionális szorzók, amelyet előszeretettel használnak az Egyesül Királyságban. Ezeket nem tizedestörtként, hanem hányadosként adják meg, tehát 0,5 helyett ½ formában, és nem csak ebben térnek el a decimális szorzóktól. A másik komoly különbség az, hogy míg a decimális szorzó esetében a szorzóval szorzott téted lesz az az összeg, amit visszakapsz, a tört szorzók esetében a szorzóval szorzott téted összegén kívül még az alaptéted összegét is visszakapod – magyarul, a tört szorzóval csak a nyereséged összegét tudod kiszámítani, amihez még hozzá kell adnod a tétet is. Végül is logikus, hiszen a tét már eleve a tied volt, azt nem nyered meg…

Ez elsőre talán egy kicsit bonyolultnak tűnik, de egy kis gyakorlással hamar bele lehet jönni. Eleinte még a tippkalkulátor oldalak is a segítségedre lesznek, de később már egyre jobban fogsz boldogulni nélkülük is, és könnyedén számolsz akár decimális, akár frakcionális szorzók esetében.

Az amerikai módszer: a money line odds

Most pedig lássuk a még bonyolultabb kérdést: az amerikai odds-okat. Az amerikai odds-ok, más néven money line szorzók sem nem tizedes, sem nem frakcionális törtek, hanem egész számok, amelyek előtt egy plusz (+) vagy egy mínusz (-) jel áll. 

Ezeknek a jeleknek a mentén válik ketté az amerikai odds-ok jelentése is. Ha + jel áll az odds előtt, az a 100 dollárral megnyerhető összeget jelenti. Tehát ha például +200 áll az esemény mellett, az azt jelenti, hogy ha 100 dollár tétet teszel fel eme esemény bekövetkeztére, akkor 200 dollárt fogsz nyerni, összesen tehát 300 dollár fog megjelenni a játékosszámládon, ha 200 dollárt teszel fel, akkor pedig 400 dollárt nyersz (100 dolláronként 200 dollárt), tehát összesen 600 dollárt ír jóvá az oldal a számládon.

Ha pedig a mínuszjel áll az esemény mellett, akkor fordítva kell gondolkodnod: a – jel azt mutatja meg, hogy hány dollárt kell feltenned ahhoz, hogy 100 dollár nyereményt érjél el. Például, ha -200 áll az esemény mellett, amelyre fogadni szeretnél, és 200 dollárt teszel fel az eseményre, akkor, ha tényleg bekövetkezik, 100 dollárt nyersz – és összesen 300 dollár lesz jóváírva a számládon. Ha pedig 100 dollárt teszel fel, akkor 50 dollárt nyerhetsz, így 150 dollárt írnak jóvá a számládon.

Mint láthatod, az üzleties beállítottságú amerikaiak még brit kollégáiknál is jobban koncentrálnak a profitra – de hát a sportfogadás lényege az izgalom mellett éppen a profit elérése.

Reméljük, hogy a cikkünk segítségével hosszasan és felhőtlenül fogod élvezni a sportfogadás nyújtotta örömöket, izgalmakat, és természetesen a profitot is.

 

 

5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100 EUR
Legjobb Fogadóirodák
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100 EUR
5,0 rating
üdvözlő bónusz:
80 000 HUF-ig
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
40,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
150,000 Ft+200 IP
4,5 rating
Bónusz legfeljebb::
80,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
170,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
400,000 HUF
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
200,000 HUF
4,8 rating
Befizetési bónusz: 100%-os bónusz akár 100 EUR-ig + 100 ingyenes pörgetés befizetési bónusz: 100%-os bónusz akár 100 EUR-ig + 100 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Üdvözlő Bónusz: 35 000 HUF-ig 100% bónusz
4,8 rating
Megduplázott Bónusz: 100%-os bónusz,akár 40.000 Ft
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100%-os bónusz,akár 40.000 Ft