Fizetési módok magyar sportfogadók számára - Fogadások

Fizetési módok magyar sportfogadók számára

 

A magyar sportfogadási piac nagy ütemben fejlődött, és az évek során a szerencsejátékokra használt fizetési módok is vele együtt modernizálódtak. Ezek a fizetési szolgáltatások alkalmazkodtak a technológiai változásokhoz, szabályozásokhoz és a játékosok igényeihez is. Mivel az online fogadási platformok több fajta verzióban elérhetőek itthon, ezért szükséges volt arra, hogy több fizetési lehetőség közül választhassanak a fogadók. Általánosságban két fajta fizetési típust alkalmazhatunk a sportfogadás megtételére: az egyik, amihez bankszámla is kell, a másik pedig a harmadik fél nélküli megoldások, például a kriptovaluta vagy digitális pénztárca. Most ezeket a fizetési módokat fogjuk együtt megvizsgálni, ami segíthet majd a későbbi választásban.

 

  • Betéti- vagy bankkártyák
  • Banki átutalás
  • E-pénztárca
  • Előre fizetett kártyák
  • Mobil fizetési szolgáltatások
  • Kriptovaluta
  • Utalványok
  • Telefonszámos fizetések

Betéti- vagy bankkártyák

Az egyik legnépszerűbb fizetési módként a bankkártya van számon tartva, ugyanis könnyű kezelhetőségük és széleskörű elfogadottságuk miatt a magyar fogadók ezt használják a legtöbbször. A főbb kártya szolgáltatókat, mint például a Visa és a Mastercard általában a legtöbb online fogadási oldal elfogadja. A fogadóknak azonban fontos tisztában lenniük a bankjuk szabályaival, például a szerencsejátékokkal kapcsolatos tranzakciókra vonatkozó esetleges korlátozásokkal. Sok bankra jellemző, hogy a játékosnak saját magának kell engedélyeznie a szerencsejáték-vásárlásokat, van, amelyik bank pedig egyáltalán nem engedi.

Banki átutalás

A banki átutalás a leghagyományosabb módszer a listában. Annak ellenére, hogy megbízható módszert jelent a fogadók számára, és számos online sportfogadási oldalon közvetlenül a bankszámláról utalva is fizethetünk, kissé lassú az ilyen fajta tranzakciók ideje. Mivel akár több napot is igénybe vehet, hogy feldolgozzák a fizetést, ezért ez a módszer nem igazán előnyös azoknak, akik az azonnali tranzakciókat keresik.

E-pénztárca

Az e-pénztárcák kényelmüknek és gyorsaságunak köszönhetően váltak népszerűvé a hazai fogadók körében. Az olyan szolgáltatókat, mint a PayPal, a Skrill vagy a Neteller, akár telefonra is egyszerű letölteni, és lehetőségek kínálnak arra, hogy a felhasználók biztonságosan tárolják pénzüket, vagy azonnal végrehajthassák a tranzakciókat. A továbbfejlesztett biztonsági funkciók, például a kétfaktoros hitelesítés pedig további védelmet nyújt.

Előre fizetett kártyák

Az előre fizetett kártya, másnéven feltöltőkártya egy másik jó alternatíva lehet a magyar fogadók számára, akik szeretnék elkerülni a bankszámlájuk vagy kártyájuk közvetlen használatát. Ezek az előre fizetett kártyák egyszerűen megvásárolhatók különböző kiskereskedelmi üzletekben (akár virtuális kártyaként), és feltölthetők pénzzel. Ezután a kártya kényelmesen felhasználható a fogadási számlákra történő befizetésre. A Paysafecard is ilyen prepaid kártya, amely az egyik legelterjedtebb lehetőség Magyarországon.

Mobil fizetési szolgáltatások

Ma már akár az okostelefonunkkal is tudunk fizetni. Magyarországon elsősorban a Google Pay-t és az Apple Pay-t használják erre, amely által biztonságos, érintésmentes fizetést bonyolíthatunk le a mobileszközünk segítségével. Ezek a szolgáltatások számos online fogadási platformon elérhetőek, ráadásul ha applikációban használjuk a fogadási irodát, akkor egyszerűbb a fizetés, tekintve, hogy már eleve nálunk van a telefon.

Kriptovaluta

Habár a kriptovaluta, mint piac még viszonylag kialakulóban van, egyre elfogadottabbá válik a magyar fogadók körében, mint fizetési mód. Az olyan kriptovaluták, mint a Bitcoin vagy Ethereum, gyors és biztonságos fizetést kínálnak, bizonyos fokú anonimitással. Egyre több online fogadási platform fogadja el a kriptovalutás fizetéseket, amely decentralizált alternatívát biztosít a fogadók számára.

Utalványok

Az utalványrendszerek hasonlóan működnek, mint az előre fizetett kártyák, azonban limiteit és használatát tekintve az utalvány sokban különbözik. Az utalványt kevesebbszer használhatjuk, mint a kártyákat, valamint kizárólag hivatalos kiskereskedőktől lehet őket beszerezni. Ez a módszer különösen azoknak lehet kényelmes, akik inkább a készpénzes tranzakciókat részesítik előnyben, vagy nem férnek hozzá a hagyományos banki szolgáltatásokhoz.

Telefonszámos fizetések

A telefonszám általi fizetésekkel a magyar fogadók a mobiltelefon-számlájukkal fizethetik be a pénzt. Ez általában soknak előnyös, akik nem szeretnék a bankkártyájukat használni, vagy egyszerűen nem férnek hozzá a számlájukhoz. Ez azonban korlátozásokkal járhat, főleg a tranzakciós összegeket és a fogadási oldalak közötti elérhetőségeket tekintve. Magyarországon elsősorban a Telenor és a Telekom engedélyezi az online fogadási oldalakon való mobilos fizetéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legjobb Fogadóirodák
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
38,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
35,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
80,000 Ft
100% bónusz
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100 EUR
5,0 rating
üdvözlő bónusz:
80 000 HUF-ig
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
40,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
150,000 Ft+200 IP
4,5 rating
Bónusz legfeljebb::
80,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb::
170,000 Ft
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
400,000 HUF
5,0 rating
Bónusz legfeljebb:
200,000 HUF
4,8 rating
Befizetési bónusz: 100%-os bónusz akár 100 EUR-ig + 100 ingyenes pörgetés befizetési bónusz: 100%-os bónusz akár 100 EUR-ig + 100 ingyenes pörgetés
5,0 rating
Üdvözlő Bónusz: 35 000 HUF-ig 100% bónusz
4,8 rating
Megduplázott Bónusz: 100%-os bónusz,akár 40.000 Ft
4,8 rating
Bónusz legfeljebb: 100%-os bónusz,akár 40.000 Ft